2019 TÜDÖKSAD Taşıt Komitesi Toplantısı

Taşıt Komitesi toplantısı 7 Mart Perşembe günü Ayzer Döküm ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İstanbul Hadımköy'de yer alan tesiste yapılan toplantıda bir araya gelen komite üyeleri otomotiv sektörü özelinde 2018 yılının bir değerlendirmesini yaparak 2019 yılına dair beklentileri masaya yatırdı. Sektörel derneklerin yayınladığı iç pazar araç üretim ve satış istatistiklerinin yanı sıra ihracat rakamları da değerlendirildi.

2018 yılının son çeyreğinde yaşanan daralma, hammadde ve enerji maliyetleri ile döviz kurlarındaki artışlar sonrasında içinde bulunduğumuz yılda da belirsizliklerin devam ettiği vurgulanarak global pazarlardaki gelişmelerin yakın takip edilmesinin faydalı olacağı belirtildi. Global otomotiv sektörü göstergelerinde ticaret savaşları, yeni düzenlemeler ve tarifeler, AB bölgesindeki belirsizlikler ve e-mobilite trendlerinin belirleyici olacağı paylaşıldı.

Sonrasında, toplantıya Derneğimizi temsilen katılan İş Geliştirme Uzmanı Tunçağ Cihangir Şen Tüdöksad Akademi ve Dokumhane.net çalışmaları, Tüdöksad sosyal medya hesapları hakkında bilgi verdi. Genel Sekreter Serter Koray Hatipoğlu ise Derneğimizin sektörü yakından ilgilendiren çevre konularıyla ilgili kamu nezdinde bulunduğu ve bulunacağı girişimler hakkında bilgilendirme yaptı.
Toplantı sonrasında kısa bir işletme turu ile etkinlik sona erdi. Ayzer Döküm nezdinde değerli misafirperverlikleri ve ilgileri için Sayın Kerim Keçebir ve Sayın Şükrü Keçebir'e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

TÜDÖKSAD, Dünya Dökümcüler Birliği ve Avrupa Dökümcüler Birliği Üyesidir.

İŞ BİRLİKLERİMİZ

TÜDÖKSAD, CHROMAFOR (Erasmus+ KA202) projesinin bir ortağıdır.
TÜDÖKSAD, Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformunun bir üyesidir
Rakamlarla TÜDÖKSAD
6.5 Milyar

Türkiye Döküm İhracatı (Euro)

2

Türkiye'nin Avrupa Döküm Üretim Sıralaması

1976

Kuruluş Tarihi

194

TÜDÖKSAD Üyelerinin Sayısı