Atılım Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü MÜDEK Akreditasyonu sahibi oldu

Kısa adı MÜDEK olan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programlarını değerlendirerek, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan nitelikli mühendisler yetiştirme yönünde standartlar oluşturan programların akreditasyonunu yapıyor.

Ülkemizde Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından da tanınırlığı bulunan Dernek aynı zamanda Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE) üyesi olarak, uluslararası geçerliliği olan EUR-ACE etiketi de verme yetkisine sahip...

Bunun yanında söz konusu akreditasyon, Derneğin de imzasının bulunduğu Washington Anlaşması (WA) aracılığıyla tüm dünyada geçerliliğe sahip oluyor.

Bugüne kadar ülkemizde Dokuz Eylül, Yıldız Teknik, Sakarya, Karadeniz Teknik, Kocaeli ve Marmara Üniversitelerinin Metalurji ve Malzeme Mühendisliği lisans programları söz konusu akreditasyona sahipti. Böylece Atılım Üniversitesi de aynı lisans programı ile akreditasyona sahip olan yedinci üniversite oldu.

Orta Doğu Teknik ve İstanbul Teknik Üniversiteleri’nin aynı bölümleri ise, henüz MÜDEK kurulmadan önce uluslararası ABET değerlendirme sistemine akredite olmuşlardı.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği’nin yanı sıra Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne bağlı İmalat Mühendisliği lisans programı de söz konusu akreditasyonun ilk kez sahibi oldu. İnşaat Mühendisliği lisans programı ise belge yenileme hakkı kazandı.

Akreditasyon ve Etiket belgeleri, 19 Ekim Cuma günü Üniversite Yerleşkesinde düzenlenen törenle ilgili bölümlerin Başkan ve Öğretim Üyelerine, MÜDEK MAK (Mühendislik Programları Akreditasyon Kurulu) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz B. Dilek tarafından takdim edildi.Törene Derneğimizinden Genel Sekreterimiz Koray HATİPOĞLU'da katıldı.

Dr. Kazım Tur (Atılım Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı ve TÜDÖKSAD Akademi Danışma Kurulu Üyesi) - S. Koray Hatipoğlu (TÜDÖKSAD Genel Sekreteri)

 

TÜDÖKSAD, Dünya Dökümcüler Birliği ve Avrupa Dökümcüler Birliği Üyesidir.

İŞ BİRLİKLERİMİZ

TÜDÖKSAD, CHROMAFOR (Erasmus+ KA202) projesinin bir ortağıdır.
TÜDÖKSAD, Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformunun bir üyesidir
Rakamlarla TÜDÖKSAD
6.5 Milyar

Türkiye Döküm İhracatı (Euro)

2

Türkiye'nin Avrupa Döküm Üretim Sıralaması

1976

Kuruluş Tarihi

194

TÜDÖKSAD Üyelerinin Sayısı