TÜDÖKSAD Yönetim Kurulu Şubat Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

TÜDÖKSAD Yönetim Kurulu Şubat Ayı Toplantısı 22 Şubat Pazartesi Günü Online Olarak Gerçekleştirildi

Toplantıya Genel Sekreterimiz Serter Koray Hatipoğlu’nun Derneğimizin son dönemdeki faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştığı sunumuyla başlandı. Genel olarak Dernek 2020 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda aynı zamanda TÜDÖKSAD Akademi ve Dökümhane.net'in 2020 çalışmalarına dair bilgiler de paylaşıldı.

Derneğimizin kamu nezdindeki ve iletişim kanallarıyla ilgili girişimlerinin 2020 yılında başarılı sonuçlar verdiğinin altı çizilerek; 2021 yılında sektörümü daha da görünür kılmak için atılacak adımlar tartışıldı. Özellikle, İstanbul Şile bölgesindeki döküm kumu üretim tesislerinin orman izinleri ve kullanılmış döküm kumlarının geri kazanımı konusundaki girişimlerle birlikte sektörümüzü yakından ilgilendiren bir diğer konu Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlarının Güncellenmesi konusundaki çalışmaların tüm hızıyla sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Son dönemde gündemin başındaki konulardan AB Yeşil Mutabakatıyla ilgili gelişmeler ve 28 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilen TÜDÖKSAD AB Yeşil Mutabakatı Çalışma Grubu’nun ilk toplantısının çıktıları paylaşıldı.

İlk toplantıda kararlaştırıldığı üzere, sera gazı emisyonlarını hesaplama modelleri ve kapsamları konusunda 10 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilmesi planlanan bilgilendirme semineri ve 2. toplantıya dair detaylar özetlendi.

Ayrıca, 11 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilen CAEF - Avrupa Dökümcüler Birliği İdari Komitesi ve Sosyal Medya Çalışma Grubu Birleştirilmiş Toplantısıyla da ilgili bilgi verildi.

Sonrasında, salgın sürecindeki küresel ekonomik görünüme ve gelecek öngörülerine dair uluslararası kurumlar tarafından yayınlanan analizler ve dosyalar irdelendi.

Toplantının devamında İş Geliştirme Uzmanı Tunçağ Şen ve Tüdöksad Akademi Eğitim Danışmanı Seyfi Değirmenci, 17 - 20 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Aselsan Çevrimiçi Döküm Semineri hakkında Yönetim Kurulumuza bilgi verdi. Pandemi sürecinde çevrimiçi olarak devam edilen TÜDÖKSAD Akademi bünyesindeki seminer faaliyetleri özetlendi.

Son olarak İşletme Müdürümüz Seyhan Tangül Yılmaz; üye aidatları, mevcutlar ve tüm mali durum hakkında bilgileri paylaştı.

Yönetim Kurulu üyelerinin görüşleri ve gelecek döneme dair öngörüleri sonrasında bir sonraki Yönetim Kurulu toplantısı tarihinin belirlenmesiyle toplantı sona erdi.

TÜDÖKSAD, Dünya Dökümcüler Birliği ve Avrupa Dökümcüler Birliği Üyesidir.

İŞ BİRLİKLERİMİZ

TÜDÖKSAD, CHROMAFOR (Erasmus+ KA202) projesinin bir ortağıdır.
TÜDÖKSAD, Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformunun bir üyesidir
Rakamlarla TÜDÖKSAD
6.5 Milyar

Türkiye Döküm İhracatı (Euro)

2

Türkiye'nin Avrupa Döküm Üretim Sıralaması

1976

Kuruluş Tarihi

194

TÜDÖKSAD Üyelerinin Sayısı