2024'ün En İyi Genç Dökümcüleri ve Araştırmacıları Belli Oldu!

Global döküm endüstrisinin en iyi genç yetenekleri; ABD, Finlandiya, Japonya, İspanya, Çin, Hindistan ve Almanya'dan ilk 10’a kalan başvuru sahipleri arasından Dünya Dökümcüler Birliği (WFO) tarafından düzenlenen etkinlikle belirlendi.

WFO, 11 Haziran tarihinde Almanya'da düzenlenen Genç Dökümcüler ve Araştırmacılar Konferansı'nın tamamlanmasının ardından 2024 Yılının En İyi Genç Yeteneklerini duyurdu. Kazananlar, sektördeki yenilikçi çalışmaları ve dökümcülüğün geleceğine yaptıkları önemli katkılar doğrultusunda ödüllendirildi.

Ödül töreni, kapsamlı bir değerlendirme sürecinin ardından seçilen on finalistin katılımıyla, Clausthal Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleşti. 8-12 Haziran tarihleri arasında finalistler, Almanya'nın Hannover bölgesinde sektör liderleriyle network oluşturma imkânı buldu. Ziyaretler ve sunumların yanı sıra, katılımcılar uygulamalı döküm tekniklerini öğrenme ve sektör profesyonelleriyle tanışma fırsatı yakaladıkları IdeenExpo'ya katıldılar.

WFO yönetimi, bu programın önemini vurguladı: "Bu ödülü, dökümcülüğün geleceğini şekillendirecek en yetenekli profesyonelleri keşfetmek için küresel bir platform olarak görüyoruz. Final aşamasına gelen tüm katılımcılar, sektörümüzde parlak bir geleceğe sahipler. Bu programın amacı, yeteneklerini sektörün önde gelen kuruluşlarıyla buluşturmak."

Kazananlar:

Yasuhiko Okimura (Japonya), Waseda Üniversitesi Yardımcı Doçent

Jianyue Zhang (Amerika Birleşik Devletleri), Ohio State Üniversitesi'nde Post-Doktora Araştırmacısı

Shrivatsav Shankar (Amerika Birleşik Devletleri), UC Irvine'de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü'nde Doktora Öğrencisi, İleri Döküm Araştırma Merkezi

Bu grup, yaklaşan 2024 Dünya Dökümcülük Kongresi'ne (Deyang, Çin) davet edildi. Burada, WFO tarafından küresel dökümcülük topluluğuna tanıtılma ve meslektaşlarıyla network kurma fırsatı yakalayacaklar.

 
TÜDÖKSAD, Dünya Dökümcüler Birliği ve Avrupa Dökümcüler Birliği Üyesidir.

İŞ BİRLİKLERİMİZ

TÜDÖKSAD, CHROMAFOR (Erasmus+ KA202) projesinin bir ortağıdır.
TÜDÖKSAD, Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformunun bir üyesidir
Rakamlarla TÜDÖKSAD
6.5 Milyar

Türkiye Döküm İhracatı (Euro)

2

Türkiye'nin Avrupa Döküm Üretim Sıralaması

1976

Kuruluş Tarihi

202

TÜDÖKSAD Üyelerinin Sayısı