Demisaş

Değerli Üyemiz Demisaş Döküm "Sıfır Atık Belgesi" Almaya Hak Kazandı.

Artan nüfus, şehirleşme ve teknolojik yenilikler, yaşam standartlarının ve tüketim alışkanlıklarının farklılaşması sonuç olarak doğal kaynakların hızla tükenmesi, daha çok atığın oluşması, çevre kirliliği ve iklim değişikliği gibi canlı hayatını tehdit eden birçok olumsuzluğa yol açmaktadır. Bu nedenle birincil kaynakların tüketimini azaltacak ve atıkların daha çok değerlendirilmesini içerecek şekilde tüketim alışkanlıklarımızı değiştiren bir sistemin uygulanması günümüzde kaçınılmaz bir zorunluluk halini almıştır.

Dünya genelinde sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkları kontrol altına almak üzere çeşitli sistemler kullanılmakta ya da kullanılmaya başlamış olup, Türkiye’de de SIFIR ATIK yönetim sistemi kurulmuştur. 

Demisaş Döküm olarak 31.12.2021 tarihine kadar Sıfır Atık belgesi alınması gerekmektedir. Ancak gerek iklim değişikliği etkilerinin daha net hissedilir olması gerekse pandemi dolayısıyla ambalajlı ve tek kullanımlık ürünlerin tercih edilmesindeki hızlı artış dolayısıyla yasal sürenin gelmesini beklemek yerine çalışmaları hızlıca yapmış ve atık azaltma çalışmalarını yıllık plan çerçevesinde yürütmeye başlamış bulunmaktayız.

Yapılan çalışmalar sonucunda Çevre veŞehircilik İl Müdürlüğü tarafından ''Sıfır Atık Belgesi'' verilmiştir.

 

 (Kaynak:Demisaş)

TÜDÖKSAD, Dünya Dökümcüler Birliği ve Avrupa Dökümcüler Birliği Üyesidir.

İŞ BİRLİKLERİMİZ

TÜDÖKSAD, CHROMAFOR (Erasmus+ KA202) projesinin bir ortağıdır.
TÜDÖKSAD, Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformunun bir üyesidir
Rakamlarla TÜDÖKSAD
9.5 Milyar

Türkiye Döküm İhracatı (Euro)

2

Türkiye'nin Avrupa Döküm Üretim Sıralaması

1976

Kuruluş Tarihi

203

TÜDÖKSAD Üyelerinin Sayısı